Otvoren novi HOPEww centar u Katmandu, u Nepalu

HOPEww Center u NepaluU ponedjeljak, 19. studenog 2018., su se okupili lokalni i međunarodni sudionici kako bi proslavili otvaranje projekta “HOPE worldwide Chhaimale Village”.

Ova je zgrada smještena među brežuljcima koji su prekriveni voćnjacima krušaka, u prekrasnom planinskom podnožju, oko 2 sata jugozapadno od Katmandua, Nepal.

U travnju 2015., kada sam napisao ček iz potpunog suosjećanja, nakon snažnih potresa koji su pogodili Nepal, nisam imao pojma da ću kasnije imati privilegiju imati sjedište u prvom redu, kako će ta sredstva nevjerojatno biti biti korišten. Donacije stotina ljudi u desecima crkava širom Kanade, Velike Britanije, SAD-a i širom svijeta omogućile su nadu i molitvu da postanu san, koji je s vremenom postao projekt koji je sada Village Center. Ovaj će centar ispuniti viziju “donošenja nade, mijenjanja života” u selu koje je razoreno i zauvijek promijenjeno u tim potresima.

Krajnji rezultat bila je globalna suradnja i partnerstvo koje se okupljalo oko zajedničke potrebe sa zajedničkom svrhom, što je pokazalo snagu jedinstva, bratstva i obitelji. Toliko sam zahvalan mnogim ljudima širom svijeta koje sam upoznao, stekao drage prijatelje i naučio toliko toga tijekom zajedničkog putovanja. Bojim se da bih mogao izostaviti neke i zbog toga se ispričavam unaprijed, ali toliko sam zahvalan Anu Dangol (HOPE širom svijeta Nepal), Chandra Sekaran (HOPE zaklada Indija), Charles Ham (HOPE u svijetu), Nadine Templer (HOPE širom svijeta), Barbara Porter (HOPEww Global), Jane Whitworth (HOPE širom Velike Britanije), podrška rukovodstva i odbora HOPE-a širom Kanade, s vrlo posebnim “Hvala!” / धन्यवाद (Dhan’yavāda) Johnu Partington (HOPE širom Velike Britanije) koji je neumorno radio kao voditelj projekta i čija su mudrost i stručnost sve to spojili.

Ono što je tako ohrabrujuće kod ovog Projekta za Selo je da će prihod od tvornice za preradu kruške, koja će zapošljavati lokalne seljane, pokriti tekuće godišnje troškove rada Seoskog centra. Centar također uključuje sustav sakupljanja kišnice, kao i učionice za podučavanje računarskih vještina i engleskog jezika za seljane, zajedničku prostoriju za razne lokalne potrebe, kao i smještaj mikro-zajma u zajednici za potrebe lokalnog uzgoja.

Cijeli članak na engleskom