HOPEww je imenovan za Pacifičkog partnera od Mornarice SAD-a

50-70 Voluntera će se ukrcati na USNHS MERCY u 2018. godini

USNHS MERCY

Kapetan N. James Chalker, NC, (američki pomorski direktor za medicinske operacije i planiranje za USNS MERCY), i njegov tim zapovjednika posjetili su HOPE širom svijeta kako bi razgovarali o pacifičkoj misiji za 2018. godinu. Sretni smo što možemo izvijestiti da je HOPE širom svijeta odabran kao jedan od rijetkih NVO partnera koji će pratiti ratnu mornaricu Sjedinjenih Država u njihovoj misiji Pacifičkog partnerstva i jedini američki NVO partner za fazu u Indoneziji.

US navy in HOPEww

Nastalo kao odgovor na cunami 2004. godine koji je opustošio dijelove jugoistočne Azije, Pacifičko partnerstvo nastavlja održavati angažmane s regionalnim partnerima u Tiho-oceanskoj regiji na pružanju humanitarne pomoći i spremnosti na reagiranje u katastrofama. Pacifičko partnerstvo zamišljeno je da ojača civilno-vojne saveze, poboljša američke i partnerske kapacitete za pružanje humanitarne pomoći i pomoći u slučaju katastrofe i poboljša sigurnosnu suradnju među partnerskim zemljama. Misija je tijekom godina evoluirala od primarne misije izravne skrbi do operacije usredotočene na unapređenje partnerstva kroz stručne razmjene po potrebi domaćina i civilno-vojnu razmjenu. Pacifičko partnerstvo također koristi na multilateralnoj suradnji i partnerstvima između vladinih i nevladinih organizacija.

Pacifičko partnerstvo 2018. okuplja civilno i vojno osoblje iz 14 partnerskih zemalja radi razmjene znanja i najboljih praksi tijekom posjeta sedam luka, poboljšavajući pripremljenost reakcija na katastrofe u Indo-Azijsko-pacifičkoj regiji. HOPEww pozvan je da sudjeluje u Pacifičkom partnerstvu još od 2010. Otprilike 50 do 70 volontera HOPE širom svijeta pružit će prijevod između članova flote Pacifičkog partnerstva i članova zajednice u Indoneziji. Vrlo smo zahvalni na ovoj prilici i veselimo se što ćemo moći služiti mnogima.